2010 m. spalio 5 d., antradienis

1-a diena. Strategijos aprašymas

Sveiki, tie kas skaitysit mano blogą. Vieną dieną šovė į galvą mintis, jog reikia pasidalinti investavimo idėjomis su pasauliu. Turiu vieną strategiją, kuri mano manymu yra veikianti ir gali uždirbti pakankamą grąža su priimtina rizika. Todėl pradedant nuo šiandien, jūs galėsite stebėti kaip veikia ši strategija, dalintis savo pastebėjimais bei idėjomis.

Investavimo strategija

Pasitelkiant technine analize (toliau TA) bus investuojama į OMXV biržoje kotiruojamas akcijas. Pozicija bus atidaroma pagal 6 savaičių Price Chanel indikatorių. Pozicija bus uždaroma, Stop Loss (toliau SL), pagal 6 dienų Price Chanel indikatorių.

Pozicijos atidarymas

Pozicija bus atidaroma pagal 6 savaičių Price Chanel indikatorių. Kai stebimos akcijos kaina užsidaro aukščiau nei prieš tai buvusių 6 savaičių aukščiausia kaina - pozicija yra atidaroma. Bus laikoma, kad signalas suveikė jei kaina viršys 6 savaičių Price Chanel indikatorių 0.5% jo reikšmės.

Pozicijos uždarymas

Pozicija bus uždaroma arba SL, pagal 6 dienų Price Chanel indikatorių. Kai atidarytos pozicijos kaina nukrenta žemiau nei 6 dienų žemiausia kaina - pozicija yra uždaroma. Bus laikoma, kad signalas suveikė jei kaina nukris 0.5% žemiau už 6 dienų Price Chanel indikatorių.

Stebimos akcijos (pozicijos)
  1. APG1L - Apranga
  2. CTS1L - City Service
  3. IVL1L - Invalda
  4. KNF1L - Klaipėdos nafta
  5. LDJ1L - Lietuvos dujos
  6. LEN1L - Lietuvos energija
  7. LNA1L - Linas agro
  8. RST1L - Rytų skirstomieji tinklai
  9. SAB1L - Šiaulių bankas
  10. SAN1L - Sanitas
  11. SNG1L - Snaigė
  12. SRS1L - Snoras
  13. TEO1L - TEO
  14. UKB1L - Ūkio bankas
Kadangi OMXV biržoje yra šiek tiek daugiau skirtingų akcijų, todėl nusprendžiau stebėti tik šias akcijas. Pagrindinės priežastys kodėl pasirinkau šias akcijas, tai kad jos yra vienos iš likvidžiausių mūsų rinkoje bei tai yra gan įvairių sektorių bendrovės.

Rizikos valdymas

Kiekvienoje pozicijoje nebus galima rizikuoti didesne nei 1% suma nuo visos portfelio vertės. Pagal tai ir SL bus nustatomas maksimalus galimų įsigyti akcijų skaičius.

Pradinė portfelio vertė

100 000 LTL (28 962 EUR).

Komisinis mokestis

0.1% nuo pirkimo/pardavimo sandorio sumos (min. 4 LTL).

2 komentarai:

Rokas.SRG rašė...

Cia savo 100K merksi ar "excelinius"? :)

Rojus rašė...

Čia bus virtualūs 100k, tačiau naudodamas panašią strategiją investuoju ir su realiais pinigais. Tiesiog noriu išbandyti aprašytą strategiją ir paskelbti rezultatus, kad ir kiti žinotų ar ji veiksminga ar ne.